6528 sayılı Kanun nedir?
Bu Kanun kapsamında Millî Eğitim Bakanlığı adına yurt dışına gönderilenlerden, gönderildikleri ülkede doktora öğrenimini tamamladıktan sonra zorunlu hizmet yükümlülüğünü yerine getirmek üzere yurda dönenler millî eğitim uzmanı kadrolarına atanırlar.
6764 sayılı Kanun nedir?
Bu Kanuna göre, mesleki ve teknik okul ve kurum ve işletmelerde mesleki eğitimin planlanması, geliştirilmesi ve değerlendirilmesi konusunda kararlar almak ve Valiliğe görüş ve önerilerde bulunmak üzere illerde İl Mesleki Eğitim Komisyonları kurulur.
Kanun hükmünde kararname hangi durumlarda çıkarılır?
Uluslararası hukuktan doğan yükümlülüklerin yerine getirilmesi kaydıyla her alanda düzenleme yapılabilir. Kanun hükmünde kararnameler hem Parlamento’nun siyasi denetimine hem de Anayasa Mahkemesi’nin yargısal denetimine tabidir.
652 sayılı KHK’nin 37. maddesinin 9. fıkrası nedir?
652 sayılı Kanun Hükmünde Kararnamenin 37 nci maddesinin dokuzuncu fıkrasına aşağıdaki cümle eklenmiştir. “2547 sayılı Yükseköğretim Kanununun 38 inci maddesi çerçevesinde üniversitelerde görev yapan öğretmenlere bu okullarda başöğretmenlik görevi verilebilir.”
652 sayılı KHK nedir?
(1) Bu Kanun Hükmünde Kararnamenin amacı: Anayasa, 430 sayılı Tevhidi Eğitim Kanunu, 1739 sayılı Millî Eğitim Temel Kanunu ile kalkınma plan ve programlarına uygun olarak millî eğitim hizmetlerini yürütmek üzere Millî Eğitim Bakanlığının kuruluşunu, görev, yetki ve sorumluluklarını düzenlemektir.
6745 sayılı Kanun nedir?
“Proje Bazlı Yatırımların Teşviki ve Bazı Kanun ve Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair 6745 Sayılı Kanun” yayımlandı. KONU: Proje Bazlı Yatırımların Teşviki ve Bazı Vergi ve Sosyal Güvenlik Uygulamalarında Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun yürürlüğe girdi.
6769 sayılı kanun nedir?
6769 sayılı Sınai Mülkiyet Kanunu, marka ve markalaşmayı düzenleyen özel bir kanun olup, amacı marka sahiplerinin karşılaşabilecekleri haksız durumları ortadan kaldırmaktır.
6507 sayılı kanun nedir?
6507 sayılı Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti ile Tacikistan Cumhuriyeti Hükümeti Arasında Enerji ve Madencilik Alanında İşbirliğine Dair Mutabakat Zaptı’nın Onaylanması Hakkında Kanun
4848 sayılı kanun nedir?
MADDE 1 – (1) Bu Yönetmeliğin amacı; Kültür ve Turizm Bakanlığının il ve ilçe düzeyindeki görevlerini planlamak, yönetmek, izlemek, geliştirmek ve değerlendirmek üzere kurulan İl Kültür ve Turizm Müdürlükleri personelinin görev, çalışma usul ve esasları ile görev, yetki ve sorumluluklarını düzenlemektir.
Tüzük çıkarma yetkisi kime aittir 2024?
21. 01.2017’DE YÜRÜRLÜKTEN KALDIRILAN ANAYASA’NIN 115. MADDESİNE GÖRE, BAKANLAR KURULU’NA KANUNLARIN UYGULANMASINI BİLDİRMEK VEYA BAKANLAR TARAFINDAN EMREDİLEN İŞLERİ, KANUNLARLA ÇELİŞMEYECEK VE ÇELİŞMEYECEK ŞEKİLDE BELİRLEMEK, KONSEYİN SINAVINDAN GEÇMİŞTİR. Düzenleme yetkisi verilmiştir.
Yasa çıkarma yetkisi kime aittir?
Anayasaya göre (md.
Bakanı kim denetler?
Yargıtay. Yargıtay, Türkiye’de anayasa mahkemesi; Cumhurbaşkanı, Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı, Cumhurbaşkanı yardımcıları, bakanlar, yüksek yargı mensupları, genelkurmay başkanı ve kuvvet komutanlarını görevleriyle ilgili suçlardan yargılarken kullandığı sıfattır.
KHK kanuna aykırı olabilir mi?
Anayasa’nın 121. maddesindeki hiyerarşiye göre, Olağan Kanun Hükmünde Kararnameler Yetki Kanunu’na, Olağanüstü Hal Kanun Hükmünde Kararnameleri de Olağanüstü Hal Kanunu’na aykırı olamaz. Böyle bir ihlal aynı zamanda Anayasa’nın ihlali anlamına gelir.
Milli eğitim Bakanlığına bağlı kurumlar nelerdir?
İl Milli Eğitim Müdürlükleri. Yaygın Eğitim Danışma ve Araştırma Merkezleri, Halk Eğitim Merkezleri ve Akşam Sanat Okulları. Ortaokullar. Liseler.
KHK 35 madde nedir?
375 Sayılı Kanun Hükmünde Kararnamenin Geçici 35 inci maddesinin B fıkrası uyarınca kamu görevinden çıkarma; Asker, polis memuru veya diğer kamu görevlilerinin, kamu görevine bir daha alınamayacak şekilde kamu görevinden çıkarılmasını ifade eder. 375 Sayılı Kanun Hükmünde Kararnamenin Geçici 35 inci maddesi yürürlüğe girdiğinde geçerlilik süresi üç yıl ile sınırlıydı.
Milli Eğitim Temel Kanunu’nun içeriği nedir?
Bu Kanun, Türk millî eğitiminin düzenlenmesinde esas alınacak amaç ve ilkeler, eğitim sisteminin genel yapısı, öğretmenlik mesleği, okul bina ve tesisleri, öğretim araç ve gereçleri ile devletin eğitim ve öğretim alanındaki görev ve sorumluluklarına ilişkin temel hükümleri bir sistem bütünlüğü içinde içerir.
5846 sayılı Kanun nedir kısaca?
5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu’na (FSEK) göre, “eser”, sahibinin özelliklerini taşıyan ve bilim ve edebiyat, müzik, güzel sanatlar veya sinema eserleri sayılan her türlü fikir ve sanat ürünüdür (Md. 1/a). Eser sahibi, FSEK’e göre mali ve manevi haklara sahiptir.
6736 sayılı Kanun nedir?
6736 Sayılı Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılmasına Dair Kanun 6736 Sayılı Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılmasına Dair Kanun, 27/02/2012 tarihli ve 28282 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girmiştir.
1702 Sayılı Kanun yürürlükte mi?
“MADDE 27-(1) 1702 sayılı İlköğretim ve Ortaöğretim Öğretmenlerinin Görevde Yükselme ve Görevden Alınmalarına Dair Kanun yürürlükten kaldırılmıştır.